Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Istakoz Nasıl Yazılır? TDK ile Istakoz Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Istakoz kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        ISTAKOZ TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Istakoz kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Istakoz nasıl yazılır? İşte, Istakoz kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        ISTAKOZ NASIL YAZILIR?

        ıstakoz

        ISTAKOZ KELİMESİNİN ANLAMI

        Istakozlardan, suda yaşayan, birinci ayak çifti güçlü iki kıskaç durumunda gelişmiş bulunan, beyaz eti için avlanan iri bir böcek (Homarus vulgaris) anlamına gelir. Bu kelime genellikle istakoz, ıstokoz, istokoz şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı ıstakoz şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Istakoz, midye, deniz tarağı ve istiridye gibi denizin kirliliğinden etkilenmez.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • istakoz
        • ıstokoz
        • istokoz