Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Kapora Nasıl Yazılır? TDK ile Kapora Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        KAPORA NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Kapora kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Kapora nasıl yazılır? İşte, Kapora kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        KAPORA DOĞRU YAZILIŞI

        kapora

        KAPORA KELİMESİNİN ANLAMI

        Kapora, bir ürün alınacağı zaman ürünün satışının gerçekleşmesinden önce alıcının satıcıya verdiği ürünün fiyatının bir miktarıdır. Araba pazarlarında çok kullanılan bu kelimenin doğru kullanımına pek fazla rastlamamaktayız. Satıcılar genelde aldıkları bu paraya kaparo kelimesini yakıştırmaktadır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Arabayı çok beğenen dayım aracı güvenilir bir ustaya götürmek ve daha sonra da satışını gerçekleştirmek için geri geleceklerine söz verdikten sonra satıcıya bir miktar kapora bıraktı.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • Kaparo