Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Karabiber Nasıl Yazılır? TDK ile Karabiber Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        KARABİBER NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Karabiber kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Karabiber nasıl yazılır? İşte, Karabiber kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        KARABİBER DOĞRU YAZILIŞI

        karabiber

        KARABİBER KELİMESİNİN ANLAMI

        Karabibergillerin örnek bitkisi olan, zeytinsi, meyvelerin taneleri yuvarlak, yaprakları kalp biçiminde, tırmanıcı bir bitki (Piper nigrum). Bu bitkinin baharat olarak kullanılan kuru ve siyah tanesi. Bu tanelerin kurutulup öğütülmesiyle yapılan toz. Sevimli ve ufak tefek esmer güzeli anlamına gelir. Bu kelime genellikle kara biber şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı karabiber şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Yemeğe karabiber atmayı ihmal etme.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • kara biber