Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Kargaburnu Nasıl Yazılır? TDK ile Kargaburnu Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Kargaburnu kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        KARGABURNU TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Kargaburnu kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Kargaburnu nasıl yazılır? İşte, Kargaburnu kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        KARGABURNU NASIL YAZILIR?

        kargaburnu

        KARGABURNU KELİMESİNİN ANLAMI

        Uçları karga gagası gibi kıvrık olan araçların ortak adı. Tel bükmekte kullanılan ve uçları sivri koni biçiminde olan metalden bir kıskaç türü. Sanayide küçük ve yuva içine yerleştirilmiş vidaları sökmeye yarayan ince, uzun ağızlı alet. Kapı mandalı anlamına gelir. Bu kelime genellikle karga burnu şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı kargaburnu şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Alet çantasından kargaburnunu getirir misin?

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • karga burnu