Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Klasisizm Nasıl Yazılır? TDK ile Klasisizm Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        KLASİSİZM NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Klasisizm kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Klasisizm nasıl yazılır? İşte, Klasisizm kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        KLASİSİZM DOĞRU YAZILIŞI

        klasisizm

        KLASİSİZM KELİMESİNİN ANLAMI

        XVII. yüzyılda Fransa'da ortaya çıkan, eski Yunan ve Roma çağı dili ve yazınından, sanatından esinlenerek anlatımda duruluk ve açıklığı, bileşimde dengeyi, ölçülülüğü ve sağlamlığı, ahlaksal ve ruhsal çözümlemede inceliği, doğallığı ve gerçeğe benzerliği ilke olarak benimseyen yazın akımı anlamına gelir. Ölçülü olma yönelişiyle, biçimlerde uyuma önem verişle, anlatımda incelikle belirginleşen sanat eğilimi, belirli bir yazın ya da sanat geleneğine bağlılık anlamına gelir. Fransızcadan dilimize geçen bu kelime genellikle klasizm  şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı klasisizm şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Tezimi klasisizm üzerine yaptım.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • klasizm