Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Küp Şeker Nasıl Yazılır? TDK ile Küp Şeker Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Küp Şeker kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        KÜP ŞEKER TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Küp Şeker kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Küp Şeker nasıl yazılır? İşte, Küp Şeker kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        KÜP ŞEKER NASIL YAZILIR?

        küp şeker

        KÜP ŞEKER KELİMESİNİN ANLAMI

        Çay, kahve sıcak içilen içecekleri tatlandırmak amacıyla kullanılan şekerdir. Küp şeker kalıba dökülüp belli bir biçim verilerek kesilmiş şekerdir. Dikdörtgen yada kare şeklinde yapılmaktadır. Diğer isimleri ise kesme şeker ve çay şekeri’dir. Bu kelime genellikle küpşeker, küb şeker şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı küp şeker şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Kahvesine 5 küp şeker atıp, büyük bir keyifle içti.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • küpşeker
        • kübşeker