Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Kuş Dili Nasıl Yazılır? TDK ile Kuş Dili Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Kuş Dili kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        KUŞ DİLİ TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Kuş Dili kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Kuş Dili nasıl yazılır? İşte, Kuş Dili kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        KUŞ DİLİ NASIL YAZILIR?

        kuş dili

        KUŞ DİLİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Genellikle çocukların, kelimelerin başına, hecelerin arasına başka hece ekleyip kelimelerin biçimlerini değiştirerek uydurdukları bir konuşma türüdür. Bu kelime genellikle kuşdili şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı kuş dili şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Ufaklıklar aralarında kuş dili konuşarak gülüşürken, temiz havayı ciğerlerime çektim.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • kuşdili