Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Kuşkonmaz Nasıl Yazılır? TDK ile Kuşkonmaz Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        KUŞKONMAZ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Kuşkonmaz kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Kuşkonmaz nasıl yazılır? İşte, Kuşkonmaz kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        KUŞKONMAZ DOĞRU YAZILIŞI

        kuşkonmaz

        KUŞKONMAZ KELİMESİNİN ANLAMI

        Zambakgillerden, uç dalları yapraksı görünüşte, toprak altı kök saplarından çıkan taze sürgünleri yenen bir bitki (Asparagus officinalis), aynı familyadan, saksılarda yetiştirilen, uzun saplı, ince ve küçük yapraklı bir süs bitkisi (Asparagus plumosus) anlamına gelir. Bu kelime genellikle kuş konmaz şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı kuşkonmaz  şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Bahar aylarının gelmesiyle birlikte kuşkonmaz bitkisi tezgahlarda yerini almaya başladı.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • kuş konmaz