Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Maişet Nasıl Yazılır? TDK ile Maişet Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MAİŞET NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Maişet kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Maişet nasıl yazılır? İşte, Maişet kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MAİŞET DOĞRU YAZILIŞI

        maişet

        MAİŞET KELİMESİNİN ANLAMI

        Maişet, çoğunlukla günlük hayatımızda karşılaştığımız bir terim olarak kullanılmaktadır. Maişet, kişinin ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılan nakit para veya malzemelerden oluşan bir kavramdır. Maişet, herhangi bir kişinin çalışmadan elde ettiği gelir anlamına da gelmektedir. Maişet, çoğu zaman kişinin çalışmaktan elde ettiği gelir kadar olmayabilir veya bazen daha fazla olabilir. Bununla birlikte, maişet, kişinin hayat standartlarını koruması ve çocuklarının eğitimlerini finanse etmesine yardımcı olmak için önemlidir. Maişet, hukuki olarak tanımlanmış bazı kanunlara bağlı olarak, kişinin çalışmaktan elde ettiği gelir kadar olmayabilir veya daha fazla olabilir. Maişet, ayrıca kişinin geçimini sağlamak için gerekli olan ihtiyaçları karşılamayı da gerektirebilir. Bu kelime genellikle mayişet şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı maişet şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Kimisi maişet derdine düşmüş / Rahattan bihaber” – Cahit Sıtkı Tarancı

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • mayişet