Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Med Cezir Nasıl Yazılır? TDK ile Med Cezir Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MED CEZİR NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Med Cezir kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Med Cezir nasıl yazılır? İşte, Med Cezir kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MED CEZİR DOĞRU YAZILIŞI

        med cezir

        MED CEZİR KELİMESİNİN ANLAMI

        “Gelgit” anlamına gelmektedir. gelgit ise bir coğrafya terimidir. Coğrafyada; Güneş veya Ay'ın yer çekimi etkisiyle okyanuslarda görülen suların alçalması ve yükselmesi olayına gelgit yada med cezir denilmektedir. Gelgit olayı Ayın yer çevresindeki hareketiyle ilişkilidir. Bu hareket Ayın evreleri olarak bilinir. Bu kelime genellikle medcezir şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı med cezir şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Ekvatora bu kadar yakın bir adada med cezir öyle belirgin ki o cennet suların gidip gelmesini gözle gayet net görebilirsiniz.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • medcezir