Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Metot Nasıl Yazılır? TDK ile Metot Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        METOT NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Metot kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Metot nasıl yazılır? İşte, Metot kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        METOT DOĞRU YAZILIŞI

        metot

        METOT KELİMESİNİN ANLAMI

        Etimolojik olarak, “metot” kelimesi, Fransızca kökenli olan “methode” kelimesinden dilimize geçmiştir. “Methode” kelimesi ise Latince “methodus” kelimesinden türetilmiştir. Latince kökenli “methodus” kelimesi ise Yunanca “methodos” kelimesinden türetilmiştir. “Methodos”, “yol”, “tarz” veya “düzen” anlamlarına gelir.Türkçe dili içinde “metot” kelimesi, bir işin düzenli ve sistematik bir şekilde yapılması için izlenen belli bir yol veya yöntemi ifade etmektedir. Bir süreci veya çalışma planını takip ederek hedefe ulaşmayı sağlayan strateji veya sistem anlamında kullanılır.Örneğin:– Eğitimde farklı metotlar kullanılarak öğrencilerin öğrenme süreci desteklenir.– Araştırma yapmak için farklı metotları kullanarak veri toplandı.– Satış departmanı, müşterilerle iletişim kurma metotlarını sürekli olarak güncellemektedir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Yeni başlayacağımız proje için güzel bir metot bulmamız gerekiyor. Bunun için herkesi toplantı odasına bekliyorum.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • metod