Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Momentum Nasıl Yazılır? TDK ile Momentum Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MOMENTUM NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Momentum kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Momentum nasıl yazılır? İşte, Momentum kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MOMENTUM DOĞRU YAZILIŞI

        momentum

        MOMENTUM KELİMESİNİN ANLAMI

        Momentum, fiziksel olayların karşılıklı etkileşimleri veya hareketleri arasındaki enerji aktarımını ifade eden bir kavramdır. Momentum, bildiğimiz hareket kavramının evrensel bir özelliğidir ve çok sayıda fiziksel olayda kullanılmaktadır. Momentum, bir kütle üzerindeki hareketi tanımlarken, kütlenin kütlesi ile hareketin hızının çarpımı olarak kullanılır. Momentum, bir kütlenin hareketi sırasında, kütlenin kütlesi ile hareketin hızı arasındaki etkileşimin ölçümünü sağlar. Momentum, hareketin enerji aktarımının ölçümü için kullanılır ve birçok fiziksel olayda kullanılmaktadır. Momentum’un temel prensibi, kütlelerin hareketleri arasında enerji aktarımının sürekli olmasıdır. Momentum, bir kütlenin hareketinin kalitesini ve hızını ölçmek için kullanılır ve bir kütlenin hareketinin kalitesini ne kadar etkili bir şekilde aktarabildiğini ölçmek için kullanılır. Momentum, hareketin enerji aktarımının ölçümü için kullanılır ve birçok fiziksel olayda kullanılmaktadır. Momentum, hareketin enerji aktarımının ölçümü için kullanılmakla birlikte, aynı zamanda fiziksel olayların karşılıklı etkileşimlerinin ölçümü için de kullanılır. Bu kelime genellikle momemtum şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı momentum şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Momentum genelde p sembolüyle gösterilir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • momemtum