Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Muadil Nasıl Yazılır? TDK ile Muadil Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MUADİL NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Muadil kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Muadil nasıl yazılır? İşte, Muadil kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MUADİL DOĞRU YAZILIŞI

        muadil

        MUADİL KELİMESİNİN ANLAMI

        Muadil, bir kavram olarak karşılıklı olarak eşit veya aynı şeyleri ifade eder. Genellikle karşılıklı olarak eşit sayıda veya miktarda olan şeyleri kastederek kullanılır. Örneğin, iki kişi arasındaki muadil bir takas, her iki kişinin eşit miktarda şeyler takas edeceğini belirtir. Aynı şekilde, bir muadil değişim, her iki tarafın aynı miktarda veya değerde olan şeyleri değiştirmek için bir anlaşmaya sahip olduğu anlamına gelir. Muadil, ülkeler arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerde de kullanılır. Örneğin, ülkeler arasında para birimleri arasındaki muadil değişim, bir ülkenin para birimini önceki bir değere karşı karşılık olarak başka bir ülkenin para birimine dönüştürmesine izin verir. Böylece, iki ülke arasında alışveriş yapmak daha kolay olur.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Doktorun verdiği ilaç kalmadığı için muadil ilaç verildi.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • muğadil