Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Muinsiz Nasıl Yazılır? TDK ile Muinsiz Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MUİNSİZ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Muinsiz kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Muinsiz nasıl yazılır? İşte, Muinsiz kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MUİNSİZ DOĞRU YAZILIŞI

        muinsiz

        MUİNSİZ KELİMESİNİN ANLAMI

        Osmanlı İmparatorluğu’nun son döneminde askerlik hizmetinin zorunlu hale gelmesiyle birlikte, silah altına alınanlardan, aileleri yardım ve desteğe muhtaç duruma düşenlere yardım yapılması gündeme gelmişti. Bu yardım Cumhuriyet öncesinde, merkezi hükümet bütçesinden, aile fertlerine belli bir maaş verilmesi şeklinde, askerlik kanunları içerisinde düzenlenmişti. Askerin ailesine bakacak birisi olmaması durumunda muinsiz aile maaşı bağlanırdı. Bu kelime genellikle muğinsiz şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı muinsiz şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Muinsiz asker ailelerine maaş bağlandı.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • muğinsiz