Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Müjdelenme Nasıl Yazılır? TDK ile Müjdelenme Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MÜJDELENME NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Müjdelenme kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Müjdelenme nasıl yazılır? İşte, Müjdelenme kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MÜJDELENME DOĞRU YAZILIŞI

        müjdelenme

        MÜJDELENME KELİMESİNİN ANLAMI

        Müjdelenme, insanların içinde bulundukları kötü durumdan, zorluklardan kurtarılmak veya hayırlı bir şeyin haberinin verilmesi olarak tanımlanır. İnsanların çoğu duruma, durumlara müjdelenmeyi beklerler. Beklenenin gerçekleşmesi ya da bir habere duyulan sevinç müjdelenişe sebep olur. Müjdelenme, insanların çoğu zaman şükran ve sevinçle karşıladığı bir olaydır. Müjdelenme, bir mesajın verildiği veya haberin duyurulduğu bir süreç olarak da tanımlanabilir. Müjdelenme, kişilerin kötü günlerinin sona ermesi ve ilerleyen süreçte daha iyi bir yaşama kavuşmasının habercisi olarak görülür. Ancak, bir kişinin hayatında müjdelenmeyi karşılaması büyük bir sevinçle karşılanır ve kişinin hayatına pozitif bir ilham sağlar. Bu kelime genellikle mücdelenme şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı müjdelenme şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • mücdelenme