Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Musikişinaslık Nasıl Yazılır? TDK ile Musikişinaslık Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MUSİKİŞİNASLIK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Musikişinaslık kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Musikişinaslık nasıl yazılır? İşte, Musikişinaslık kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MUSİKİŞİNASLIK DOĞRU YAZILIŞI

        musikişinaslık

        MUSİKİŞİNASLIK KELİMESİNİN ANLAMI

        Müzik, insanların tarih boyunca en sevdikleri sanat türü olmuştur. Müzik, bir insanın ruh hali ve hislerini ifade etme, onu destekleme ve zihni açma gibi çok önemli işlevleri yerine getirir. Müzik, insanlar arasında bir bağ oluşturmak, insanların arasındaki bağları güçlendirmek ve insanlara özgüven kazandırmak için de kullanılır. Müzik, aynı zamanda insanların korkularını, düşüncelerini, hislerini ve düşüncelerini ifade etme aracı olarak da kullanılır. Müzik, müziğin çeşitli formları arasından seçilme ve ifade edilme sanatıdır. Bu sanatta kişinin ses veya müzik aracılığıyla kendi özgün tarzını ortaya koyması özellikle önemlidir. Müziği özgün kılan şey ise kişinin müziğe kendi kişisel kimliğini yansıtmasıdır. Müziği özgün kılan kişinin eşsiz tarzına, tekniğine ve yaklaşımına “musikişinaslığı” denir. Müzikişinaslığı, kişinin kendine özgü müzik tarzını ortaya koymasını sağlamak için çalışması, pratik yapması ve başkalarının çalışmalarını incelemek için zaman harcaması gerektiği anlamına gelir. Bu anlamda, müzik işinaslığı aslında herkesin özgün müzik tarzını oluşturmak ve ortaya koymak için önemli bir beceridir. Bu kelime genellikle musiki şinaslık şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı musikişinaslık şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Eski çalgı medeniyeti hakkında çok önemli bilgiyi musikişinaslık veriyor.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • musiki şinaslık