Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Müstehcenlik Nasıl Yazılır? TDK ile Müstehcenlik Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MÜSTEHCENLİK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Müstehcenlik kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Müstehcenlik nasıl yazılır? İşte, Müstehcenlik kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MÜSTEHCENLİK DOĞRU YAZILIŞI

        müstehcenlik

        MÜSTEHCENLİK KELİMESİNİN ANLAMI

        Müstehcenlik, insanların ahlaka aykırı ve toplumsal adabın ihlali anlamına gelen bir kavramdır. Müstehcenlik, herhangi bir konuya karşı toplumsal normlardan uzak, aşırı özgürlükçü yaklaşımlar içerir. Bu durum, belirli bir toplumun kültürel ve sosyal normlarının ihlali anlamına gelir. Müstehcenlik, sözlü veya yazılı olarak ifade eden her türlü davranışı, ifadeyi veya aktiviteyi içerir. Müstehcenlik, ahlaki, sosyal ve dini değerleri ihlal eder. Müstehcenlik, özellikle toplumun önemli kurumlarına, kurallarına ve kurallarına uymayan ifadeler ve davranışlarda ortaya çıkar. Müstehcenlik, insanın toplumsal değerleri ve normlarını ihlal etmesiyle sonuçlanabilir. Müstehcenlik, herhangi bir konuda aşırı özgürlükçü düşüncelerin ifade edilmesiyle de sonuçlanabilir. Müstehcenlik, ayrıca toplumu rahatsız eden herhangi bir davranış veya ifadeyi de içerir. Bu kelime genellikle müstehçenlik şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı müstehcenlik şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • müstehçenlik