Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Namağlup Nasıl Yazılır? TDK ile Namağlup Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        NAMAĞLUP NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Namağlup kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Namağlup nasıl yazılır? İşte, Namağlup kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        NAMAĞLUP DOĞRU YAZILIŞI

        namağlup

        NAMAĞLUP KELİMESİNİN ANLAMI

        ‘Yenilgisiz’ anlamına gelen namağlup kelimesi, başarılı olmak için ulaşılamayacak ölçüde güçlü olma, mücadele etme ve her zaman kazanma gücüne sahip olmayı ifade etmektedir. Bu kelimenin kökeni Yunanca “nika” kelimesine dayanmaktadır. Türkçe anlamı olarak, “yenilmeksizin, mücadele etmeksizin, her zaman başarılı olma” gibi düşünülmektedir. Yenilgisizlik, başarılı olmak için karşımıza çıkan her engeli aşmak için güçlülük, istikrar ve başarıya odaklanma gerektirdiği için çok önemlidir. Yenilgisiz bir kişi, her zaman başarılı olacak şekilde hareket eder, kendinden emin olur ve çevresindeki tehditlerin her türlüsünü yenebilir. Bu kelime genellikle na mağlup şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı namağlup şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Bizim takım ligi namağlup bitirmeye çalışıyor.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • na mağlup