Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Namahrem Nasıl Yazılır? TDK ile Namahrem Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        NAMAHREM NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Namahrem kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Namahrem nasıl yazılır? İşte, Namahrem kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        NAMAHREM DOĞRU YAZILIŞI

        namahrem

        NAMAHREM KELİMESİNİN ANLAMI

        Namahrem, toplumsal ve ahlaki değerlerin çok önemli olduğu Türk kültüründe yer alan bir kavramdır. Namahremlik denilen durum, aralarında genelde bir akrabalık bağı bulunan ya da yakın arkadaşlık ilişkisi yürüten kişiler arasındaki üçüncü kişinin bu iki kişinin birlikteliğine müdahale etmesi olarak tanımlanır. Namahremlik durumu ilişkilerin bozulmasına ve birbirlerine karşı güvenin kaybolmasına neden olabilir. Namahremlik ilişkisi, genellikle geleneksel olarak aile içi ilişkilerde kullanılır; ancak evlilik dışı çiftler arasında da uygulanabilir. Namahremlik durumu, dürüst, doğru ve ahlaki bir davranışın önemini vurgulamaya yönelik geliştirilmiştir. Namahremlik kurallarının kökeni, M.Ö. tarafından kaleme alınan Kutsal Kitabın emirlerine dayanır ve genellikle sosyal ilişkilerde dürüstlük ve sadakat konularına odaklanır. Bu kelime genellikle na mahrem şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı namahrem şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

              “Doğrusunu isterseniz beni aldatmamıştır ama namahrem karşısında oynamıştır.” – Sait Faik Abasıyanık

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • na mahrem