Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Nazar Duası Nasıl Yazılır? TDK ile Nazar Duası Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        NAZAR DUASI NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Nazar Duası kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Nazar Duası nasıl yazılır? İşte, Nazar Duası kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        NAZAR DUASI DOĞRU YAZILIŞI

        nazar duası

        NAZAR DUASI KELİMESİNİN ANLAMI

        Nazar belli kimselerde bulunduğuna inanılan, kıskançlık veya hayranlıkla bakıldığında insanlara, eve, mala mülke hatta cansız nesnelere kötülük verdiğine inanılan uğursuzluk, göz anlamına gelir. Dua ise yakarış anlamına gelir. Nazar duası bu uğursuzluktan korunmak için yapılan yakarıştır. Bu kelime genellikle nazar duğası, nazar duvası şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı nazar duası şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Düğünde kızın annesi sürekli nazar duası okudu.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • nazar duğası
        • nazar duvası