Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Neoplazma Nasıl Yazılır? TDK ile Neoplazma Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        NEOPLAZMA NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Neoplazma kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Neoplazma nasıl yazılır? İşte, Neoplazma kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        NEOPLAZMA DOĞRU YAZILIŞI

        neoplazma

        NEOPLAZMA KELİMESİNİN ANLAMI

        Neoplazma, hücresel proliferasyona bağlı olarak vücudun anormal hücrelerle bölünmesini tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Neoplazma, kontrolsüz hücrelerin anormal olmayan hücreleri ezmesi sonucu meydana gelen kanser gelişimleriyle ilişkilendirilmektedir. Neoplazmanın farklı türleri, malign ve benign olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Malign neoplazmalar, oldukça kötümser durumlara neden olurlar ve hücrelerin anormal bir biçimde bölünmesine neden olurlar. Benign neoplazmaların ise, kötümser durumlar oluşturmamaları ve hücrelerin özellikle bölünme olmaksızın başka yerlere yayılmaları olarak karakterize edilir. Bu kelime genellikle neo plazma şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı neoplazma şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Neoplazmalar, neoplazttan sağlıklı bir dokuya geçişi tamamlayarak, kanser gelişimini teşvik edebilir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • neo plazma