Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Nez Hali Nasıl Yazılır? TDK ile Nez Hali Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Nez Hali kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        NEZ HALİ TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Nez Hali kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Nez Hali nasıl yazılır? İşte, Nez Hali kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        NEZ HALİ NASIL YAZILIR?

        nez hali

        NEZ HALİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Nez hali kelimesi can çekişme durumu demektir. Eski bir kullanımdır. Şapka işareti olmadan yazılmaz. Ayrıca ayrı yazılmalıdır. Bu kelime genellikle nez hali, nezhali, nezhali şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı nez hali şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Bir nez hali gibidir, son çırpınışlarım.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • nez hali
        • nezhali
        • nezhali