Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? On Bir Saat Nasıl Yazılır? TDK ile On Bir Saat Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        ON BİR SAAT NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. On Bir Saat kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, On Bir Saat nasıl yazılır? İşte, On Bir Saat kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        ON BİR SAAT DOĞRU YAZILIŞI

        on bir saat

        ON BİR SAAT KELİMESİNİN ANLAMI

        Sayılar harflerle de yazılabilir: bin yıldan beri, on dört gün, haf­tanın beşinci günü, üç ayda bir, yüz soru, iki hafta sonra, üçüncü sınıf vb. Bu kelimede saat kelimesinin önüne gelen miktarda zamandan bahsediliyor. Bu kelime genellikle onbirsaat, onbir saat şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı on bir saat şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        On bir saat mesai yaptıktan sonra eve döndüm. Uyumak istiyorum.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • onbirsaat
        • onbir saat