Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Parlamento Nasıl Yazılır? TDK ile Parlamento Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PARLAMENTO NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Parlamento kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Parlamento nasıl yazılır? İşte, Parlamento kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PARLAMENTO DOĞRU YAZILIŞI

        parlamento

        PARLAMENTO KELİMESİNİN ANLAMI

        Belirli sürelerde ve belirli bir süre için, yurttaşların oylarıyla seçilen milletvekillerinin oluşturduğu, ülkenin yasalarını yapan, devlet bütçesini çıkaran, hükümetini denetleyen ve anayasaya göre daha başka görevleri ve yetkileri bulunan meclis (ya da meclisler) anlamına gelir. Bu kelime genellikle parlemento şeklinde yanlış yazılır. Doğru kullanımı parlamento şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Parlamento kararı ve kanun türündeki işlemlerin her lkisi de, yasama meclisi tarafından yapılırlar.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • parlemento