Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Parşömen Nasıl Yazılır? TDK ile Parşömen Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PARŞÖMEN NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Parşömen kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Parşömen nasıl yazılır? İşte, Parşömen kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PARŞÖMEN DOĞRU YAZILIŞI

        parşömen

        PARŞÖMEN KELİMESİNİN ANLAMI

        Parşömen, kalem ve kağıt çalışmaları için kullanılan, özellikle ofis ve okullarda sıkça karşımıza çıkan zarif ve pratik bir kağıt çeşididir. Parşömen, eski yüzyıllarda tüylü tekir kağıdı, kertenkele kağıdı veya sivri uçlu Kalem kağıdı olarak da bilinirdi. Parşömen kağıdının üzerinde zarif bir tarzda düzgün ve düzenli çizgiler vardır. Bu çizgiler çok ince ve aralarındaki mesafe eşit ölçülerde tutulmaktadır. Çizgilerin sağlıklı bir şekilde üzerine kalem ile yazı yazılabilmesini sağlamak için çizgilerin aralarında yeterli boşluk bırakılmıştır. Parşömen kağıdı, çoğu zaman üzerindeki düz çizgilerle beraber kullanılmaktadır. Aynı zamanda dekoratif özelliği de olan parşömen kağıdı, çoğu zaman zarif ve şık fontlarla basılmaktadır. Parşömen kağıdının genel uygulamaları arasında, davetiyeler ve mektupların daha zarif görünmesi için masaüstü baskıları, posterler veya şablonların düzenlenmesi için kullanılmaktadır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • parşömen