Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Pazaryolu Nasıl Yazılır? TDK ile Pazaryolu Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PAZARYOLU NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Pazaryolu kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Pazaryolu nasıl yazılır? İşte, Pazaryolu kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PAZARYOLU DOĞRU YAZILIŞI

        pazaryolu

        PAZARYOLU KELİMESİNİN ANLAMI

        Pazaryolu, çoğunlukla köyleri, kasabaları, şehirleri ve çevrelerini birbirine bağlayan bir tür eski yol olarak tanımlanır. Bu yolların uzunlukları ve konumları değişir. Bazı pazaryolları sık sık kullanılan ticari ve kültürel yollarla birleşebilir. Pazaryolları Türkiye’de çok eskidir. Türkler, özellikle İslamiyet’in kabul edilmesiyle beraber bu topraklarda yaşamaya başlayınca, bu yolları kendi ticaret faaliyetleri ve seyahatlerinde kullanmaya başladılar. Pazaryolları zamanla isimlendirmeler almışlardı. Bazıları İstanbul, Ankara, İzmir ve Van gibi şehirlerin pazar yolları olarak adlandırılırken, bazıları da merkez illerin kasabaları arasındaki yollar olarak isimlendirilmiştir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Pazaryolları, yerel köylerin çok önemli bir ticaret platformu olarak kullanılıyordu.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • pazar yolu