Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Pirometre Nasıl Yazılır? TDK ile Pirometre Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PİROMETRE NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Pirometre kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Pirometre nasıl yazılır? İşte, Pirometre kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PİROMETRE DOĞRU YAZILIŞI

        pirometre

        PİROMETRE KELİMESİNİN ANLAMI

        Pirometre, bir ölçüm cihazıdır ve ısının elektromanyetik dalgalarını ölçmek için kullanılır. Pirometre, ısının yayılan sıcaklık dalgalarını ölçmek için bir gözlemci tarafından kullanılabilen, konumuna bağlı olmayan veya ısıya maruz kalmayan bir optik aygıttır. Pirometre, topraktan alınan sıcaklık verileri ile hava sıcaklığını (atmosfer veya ortam sıcaklığı) ölçebilir. Pirometrenin tespit ettiği sıcaklık aralığı, sıcaklığın oda sıcaklığından daha fazla olması durumunda, genellikle -50°C ile 3000°C arasındadır. Pirometreler, ısının ışık olarak yayıldığı alanda çalışan termal görüntüleme cihazları olarak da bilinirler. Pirometreler; ormandaki yangınların sıcaklıklarını ölçmek, enerji kaynaklarını izlemek, elektrik üretimi yapan cihazların güvenilirliğini test etmek, yüzeylerdeki sıcaklık farklarını tespit etmek veya endüstriyel ürünlerin kalitesini kontrol etmek için kullanılabilir. Pirometreler, hava sıcaklıklarını ölçmek için kullanılan optik dış sensörler ve hava vantilatörleri tarafından desteklenen veya bağımsız çalışan cihazlardır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Pirometre, gece veya hava koşullarından bağımsız olarak sıcaklık ölçümleri yapabilir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • piro metre