Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Planet Nasıl Yazılır? TDK ile Planet Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PLANET NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Planet kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Planet nasıl yazılır? İşte, Planet kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PLANET DOĞRU YAZILIŞI

        planet

        PLANET KELİMESİNİN ANLAMI

        Dünyayı etkileyen uzay teknolojisinin temel taşlarından biri olan gezegenler, yaşamsal kaynakların ortaya çıkmasını ve insanların arzu ettikleri amaçlara ulaşmalarını sağlayan önemli unsurlardır. Gezegenler, evrenin çeşitli yerlerinde düzgün dairesel hareketler sergileyen küçük cismelerdir. Keza, gezegenler evrenin uzak köşelerinde bulunan yıldızların yakın çevresinde bulunur. Gezegenlerin çoğu, Güneş Sisteminin merkezinde bulunan Güneş’in etrafında yer alan 8 gezegen – Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün – ve Güneş etrafındaki pek çok küçük gezegen ve uydudan oluşur. Bununla birlikte, Güneş Sistemi dışında birçok gezegen, yıldızlara bağlı diğer sistemlerde de bulunmaktadır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Planetlerin hareketleri nasıl kati bir nizam içinde cereyan ederse rakkaselerinki de öyledir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • pilanet