Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Plüralizm Nasıl Yazılır? TDK ile Plüralizm Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PLÜRALİZM NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Plüralizm kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Plüralizm nasıl yazılır? İşte, Plüralizm kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PLÜRALİZM DOĞRU YAZILIŞI

        plüralizm

        PLÜRALİZM KELİMESİNİN ANLAMI

        Plüralizm, beşeri toplumların farklı kültürel, etnik, siyasal veya dini topluluklar arasındaki farklılıkların beraber yaşamasını ifade eden bir kavramdır. Plüralizm, insanlık tarihinde çoğu zaman çatışma ve anlaşmazlık yaratmış olsa da, çoğu ülkede son zamanlarda özendirilen bir kavramdır. Plüralizm, farklı kültürel grupların farklı değerler, inançlar, diller ve kültürleri bir arada yaşayabildiği bir toplumsal ortamın oluşmasını sağlar. Plüralizm, çeşitliliğin hoşgörü ve içtenlikle kabul edilmesi, bir araya gelip beşeri ilişkileri geliştirmesi, hakkaniyet ve yaşam standartlarının artması anlamına gelir. Plüralizm, topluluklar arasındaki çatışmaları azaltmak, birlikteliği ve barışı sağlamak için özendirilen bir değerdir. Plüralizm, ortaya çıkabilecek çatışmaların önlenmesi, kültürel gelişmenin sağlanması ve kişisel hakların korunması için önemlidir. Plüralizm kavramının örgütlenmesi, ülkelerin insan haklarına saygılı politikalarda bulunmasına yardımcı olabilir. Plüralizm her ne kadar çatışma ve anlaşmazlıklar yaratacak olsa da, insanlar arasında anlayış, sevgi, hoşgörü ve toplumsal dengeyi teşvik eden bir kavramdır. Bu kelime genellikle pülüralizm şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı plüralizm şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • pülüralizm