Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Poliklinik Nasıl Yazılır? TDK ile Poliklinik Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        POLİKLİNİK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Poliklinik kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Poliklinik nasıl yazılır? İşte, Poliklinik kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        POLİKLİNİK DOĞRU YAZILIŞI

        poliklinik

        POLİKLİNİK KELİMESİNİN ANLAMI

        Poliklinik kelimesi, Türkçeye Fransızca “polyclinique” kelimesinden geçmiştir. “Poly” sözcüğü, Yunanca “çok” anlamına gelirken, “clinique” kelimesi ise Fransızca “klinik” anlamına gelmektedir. Poliklinik, sağlık kurumlarında hizmet veren birimlerden biridir. Hastaların tanı ve tedavi süreçlerini sürdürdükleri, farklı branşlardan doktorların muayene ve tedavi hizmeti sunduğu bölümlerdir. Bir poliklinikte, genel tıp, kardiyoloji, dermatoloji, göz hastalıkları, kulak burun boğaz, ortopedi, nöroloji, psikiyatri gibi farklı tıbbi disiplinlerde uzmanlaşmış doktorlar ve sağlık personeli görev yapar.Poliklinik kelimesi Türkçe dilinde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Hastanelerde, sağlık merkezlerinde ve poliklinik olarak nitelendirilen tıbbi kuruluşlarda kullanılır. Poliklinikler, hastaların muayene ve tedavi hizmeti alabildiği, randevu alınarak ya da acil durumlar için başvurulduğu yerlerdir. Polikliniklerde genellikle doktor muayenesi gerçekleştirilirken, bazen tetkik ve tedavi odaları da bulunabilmektedir.Özetlemek gerekirse, poliklinik kelimesi Türkçe dilinde “klinik” anlamında kullanılan, hastanelerde farklı uzmanlık alanlarında hizmet veren birimlere verilen isimdir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Cildiye polikliniği hizmete açılmıştır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • polinik