Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Popçu Nasıl Yazılır? TDK ile Popçu Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        POPÇU NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Popçu kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Popçu nasıl yazılır? İşte, Popçu kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        POPÇU DOĞRU YAZILIŞI

        popçu

        POPÇU KELİMESİNİN ANLAMI

        Popçu, pop müzik sanatının öne çıkan bir temsilcisi olarak kabul edilen müzik sanatçılarına verilen bir isimdir. Pop müziği, her yaştan ve her kesimden insanın eğlenerek dinleyebileceği, duygularını ve hayallerini anlatan bir müzik türüdür. Pop müzik, 1960’lı yıllarda John Lennon ve Paul McCartney tarafından neo-rockabilly ve rhythm and blues tarzından türetildi. Popçu, pop müzik tarzının yaygın olmasıyla birlikte, ortaya çıkmaya başladı. Popçular, pop müziğin çeşitli stillerinde eserler üreterek, dinleyicileri çağdaş olan bu müziğin tadını çıkarmaya teşvik etmektedirler. Sesleri genellikle güçlü ve enerjik olan popçular, danslı ritimleri ve solo gitar kullanımı ile dinleyiciyi coşturmaya çalışırlar. Popçular, güney afrika, Güney Amerika, Avrupa gibi çeşitli kültürel ögeleri de müziklerine yansıtarak, zengin ve çeşitlik sağlarlar. Popçuların müzikleri, halkın kendisini ifade ettiği bir dil halini alır ve herkesin kolayca kavrayabileceği, eğlenceli ve hareketli melodiler sunar. Popçular, pop müziğin kesintisiz ve özgün olmasını desteklemek için çalışmakta ve müziğe ait her şeyi deneyerek, pop müziğinin kendi tarzını yaratmaktadır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Yine de popçular arasında türkülere merak salanlar vardır.” – Murat Meriç

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • popcu