Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Popülist Nasıl Yazılır? TDK ile Popülist Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        POPÜLİST NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Popülist kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Popülist nasıl yazılır? İşte, Popülist kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        POPÜLİST DOĞRU YAZILIŞI

        popülist

        POPÜLİST KELİMESİNİN ANLAMI

        Popülizm, politik, ekonomik veya kültürel alanda bir topluluğu oluşturmak için ortak paydada ya da kaynakta söylemde ve tanımlamada kullanılan anlayışa verilen genel bir isimdir. Popülist yaklaşımda ortaya çıkan bazı temel unsurlar vardır; bu temel unsurlar kitlelerin duygularını yoğun bir şekilde tahrik etme, kitleleri dürüst kurumlara ve liderlere bağlama, kitlelere karşı farklı standartlar uygulama, kitleleri tek bir amaca itmek için toplu kitle hareketleri oluşturma ve kitleleri çok partili siyasetten uzak tutma şeklinde özetlenebilir. Popülizm, ülkelerin siyasal yaşamında son zamanlarda artmış bir şekilde görülmektedir. Popülistler, genellikle toplumun çoğunluk tarafından benimsenen doğruları ve değerleri tartışmak ve değiştirmek için ortaya çıkarlar. Popülizmin temel kaynağının, kitlelerin güçlerini sömürmek veya reddetmek veya yönlendirmek olduğu düşünülmektedir. Popülist yaklaşım, toplumun çoğunluk tarafından benimsenen doğruları korurken, bazı grupların duygularını ve ihtiyaçlarını dikkate alır. Bu kelime genellikle popilist şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı popülist şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Popülistler, kitlelerin duygularını tahrik ederek, toplumun çoğunluğunun ya da özellikle yetkili kurumların dışında grupların etkinliği artırmaya çalışırlar.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • popilist