Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Preparat Nasıl Yazılır? TDK ile Preparat Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PREPARAT NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Preparat kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Preparat nasıl yazılır? İşte, Preparat kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PREPARAT DOĞRU YAZILIŞI

        preparat

        PREPARAT KELİMESİNİN ANLAMI

        Preparat, tıpta ve kimyada, bir maddenin saf veya süreğen haline getirilmesi veya özelleştirilmesi amacıyla, mekanik, kimyasal veya diğer işlemlerden geçirilen ürünün adıdır. Preparatlar, bir çok tıbbi kullanım için hazırlanan, doktor tarafından hastane ya da sağlık kuruluşları tarafından reçete edilen veya eczanelerde satılan ürünlerdir. Preparatlar, farmakolojide kullanılan terimlerden biridir ve farmasötik preparatlar olarak da bilinirler. Preparatlar, yalnızca tıbbi amaçlar için değil, aynı zamanda kozmetik amaçlar için de üretilebilir. Preparatlar, farmasötik ürünlerin daha sağlıklı ve zararsız üretilmesine yardımcı olmak için şekillendirilen saflaştırma ve stabilize edilme işlemlerinden geçerler. Preparatlar, normal kimyasal süreçlerden herhangi bir biçimde farklı bir şekilde üretilir. Bir preparat formülünün yapımı, kompleks bir süreç olup, kimyasal reaksiyonlar, filtrasyon gibi işlemlerden geçer. Preparatlar, ilaç ve gıdalarda bulunan değeri büyük olan ve zararlı olan maddelerin kontrol edilmesine yardımcı olur. Preparatlar, doğal yolla elde edilenlerden daha saf ve mevsimsel değişikliklerden daha dayanıklıdır. Bu kelime genellikle pireparat şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı preparat şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Preparatlar, her türlü bileşenin, hastaların ihtiyaçlarına en iyi şekilde uygun şekilde karıştırılmasıyla mümkün olur.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • pireparat