Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Proje Nasıl Yazılır? TDK ile Proje Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PROJE NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Proje kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Proje nasıl yazılır? İşte, Proje kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PROJE DOĞRU YAZILIŞI

        proje

        PROJE KELİMESİNİN ANLAMI

        Değişik alanlarda önceden plan ve programa alınmış, maliyeti hesaplanmış, kurum ve kuruluşların yönetim organları tarafından onaylanmış, kısa ve uzun vadeye bağlanarak özel kurum veya devlet adına gerçekleştirilmesi kabul edilmiş bilimsel çalışma tasarısı. Gerçekleştirilmesi istenen tasarı. Mimarlıkta mal sahibinin isteğine göre yapılacak bir yapıyı, belli bir programa göre inşa edilecek bir yapı bütününü, bir makine veya bir kuruluşu plan durumunda gösteren çizim. Bu kelime genellikle pıroje şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı proje şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Babamın İstanbul seferi projesi kız kardeşimle bana değil, anneme de ciddi görünüyordu.” – Yakup Kadri Karaosmanoğlu

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • pıroje