Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Protezci Nasıl Yazılır? TDK ile Protezci Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PROTEZCİ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Protezci kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Protezci nasıl yazılır? İşte, Protezci kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PROTEZCİ DOĞRU YAZILIŞI

        protezci

        PROTEZCİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Protezci, yara ve eksikleri tamir etmek için tasarlanan ve inşaa edilen özel bir alet ya da malzeme ile ilgilenen bir meslek sahibi olarak tanımlanır. Protezciler, yaralanmaların, özellikle de fiziksel hasarların tamir edilmesi için güçlü ve kaliteli protezler tasarlayıp üretirler. Protezler bazen canlı organların ile değiştirilmesine yardımcı olurlar, bu etkisiz vücut bölümlerini yeniden canlı ve fonksiyon sahibi hale getirmeyi mümkün kılar. Protezciler, kültürel veya teknolojik görevler için bile protezler oluşturabilir. Biyomekanik veya benzeri alanlarda kullanılan protezler, ileri teknoloji kullanılarak tasarlanır ve üretilir. Bu kelime genellikle purotezci şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı protezci şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Protezlerin alınmasının etkileri, kişilerin sağlık ve konfor seviyelerinde ciddi iyileşme sağlamasıyla ölçülür.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • purotezci