Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Puanlık Nasıl Yazılır? TDK ile Puanlık Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PUANLIK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Puanlık kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Puanlık nasıl yazılır? İşte, Puanlık kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PUANLIK DOĞRU YAZILIŞI

        puanlık

        PUANLIK KELİMESİNİN ANLAMI

        Puan değerinde olan. Puanlık, ödül ve ceza sistemleriyle birlikte kullanılan çok özel bir sözcüktür. Puanlık, belirli bir kişinin, organizasyonun, oyunun veya sporun kazanılması için gerekli olan başarısını göstermek amacıyla kullanılan bir anahtar sözcüktür. Bu sözcük, özellikle lise öğrencileri için çok önemlidir. Öğrenciler, okul derslerinden aldıkları notların bir özetini, özetlenmiş puanlarını alırlar. Dersleri başarıyla kontrol ederek yüksek puanlar almak, öğrencilerin katıldığı sınavlarda başarılı olmalarına yardımcı olacaktır. Ayrıca, pozitif puanlar bir kişinin kariyer basamaklarında öne çıkabilmesini sağlayabilir. Bununla birlikte, özellikle energimizi hedeflerimizde sürdürmek için ödül sistemleri kullanmakta puanlık etkili bir aracı olarak kullanılmaktadır. Bir etkinliği ya da hedefi başarıyla tamamlayan bir kişiye puan ve ödüller verilir. Bu puanlar ve ödüller, kişiyi motive eder ve hedeflerine odaklanmayı sağlar.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Galibiyetin daha çok ödüllendirildiği üç puanlık sisteme geçilmişti.” – Aydın Kulak

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • puğanlık