Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Pürdikkat Nasıl Yazılır? TDK ile Pürdikkat Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PÜRDİKKAT NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Pürdikkat kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Pürdikkat nasıl yazılır? İşte, Pürdikkat kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PÜRDİKKAT DOĞRU YAZILIŞI

        pürdikkat

        PÜRDİKKAT KELİMESİNİN ANLAMI

        Dikkat; parlak bir öğrenme yetisi olarak tanımlanabilir. Dikkat, insanların var olan çevresel gerçekleri dikkatlice algılamasını, anlamasını, anımsayıp sonuç çıkarmasını ve hafızada saklamasını sağladığı için, çalışma ve öğrenme süreçlerinin temel taşlarından biri olarak görülür. Dikkat, özellikle basit işlemleri üstlenmek için etkili bir mekanizmaya sahiptir ve hayatımızın pek çok alanında pek çok işi bireysel olarak veya grup olarak yerine getirmemizi sağlar. Yüksek düzeyde dikkat, hızlı ve doğru çözümler üretebilmek için zorunludur. Dikkat, insanların çevrelerinin farkında olması ve engelleri aşmak için birtakım önlemler alması için kritik bir yetenektir. Böyle bir yeteneğin olmaması, insanların hayatlarını kolaylaştırmak ve çözüm bulmak için etkin bir şekilde çalışamaz hale gelmesiyle sonuçlanır. Dikkat, hafızayı da destekler ve bilgiyi özümseme sürecinde yardımcı olur. Dikkat özellikle sınavlarda etkili olmasına rağmen, gelecekteki başarının anahtarı olarak kabul edilir. Pürdikkat çok dikkatli demektir. Bu kelime genellikle pür dikkat şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı pürdikkat şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Babasını pürdikkat dinledi.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • pür dikkat