Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Radyoteknoloji Nasıl Yazılır? TDK ile Radyoteknoloji Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        RADYOTEKNOLOJİ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Radyoteknoloji kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Radyoteknoloji nasıl yazılır? İşte, Radyoteknoloji kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        RADYOTEKNOLOJİ DOĞRU YAZILIŞI

        radyoteknoloji

        RADYOTEKNOLOJİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Radyoteknoloji, tekniğin ve uygulamalarının iletişim ortamında radyo sinyallerinin kullanımının incelenmesiyle ilgili bir bilim alanıdır. Günümüz teknolojisinde, radyo teknolojisinin gerekli ve önemli hale geldiği söylenebilir. Çünkü veri aktarımının ve haberleşmenin araçları olarak, mobil insanların ve bağlantı kurmak için kullanılan bilgisayarların iletişim aracı olarak kullanılmaktadır. Radyo teknolojisi, elektronik anlamda veri aktarımı ve haberleşmeyi kolaylaştıran özel dalga formlarını kullanmaktadır. Bu dalga formları arasında, ses, televizyon, radar, röle, hava trafik kontrolü gibi uygulamaların kullanımı da vardır. Ayrıca radyo teknolojisi, insanların telefon, internet, bluetooth veya kablosuz bağlantılar gibi ortamlarda haberleşebilmeleri için çok sayıda teknolojik ürünün üretimini gerektirmektedir. Radyo alanı teknolojisindeki çalışmalar arasında, alan taramaları ve alan ölçümleri gibi bazı kısmi görevler, fiziksel akışın modellenmesi, anten tasarımı ve yönetimi, çoklu noktalı abone sistemleri, kanal kazanımı ve tekrarlama, bayrak arama ve kullanımı, kod örtücülük ve sayısal veri iletimi gibi konular da yer almaktadır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Radyoteknolojisi, elektronik anlamda veri aktarımı ve haberleşmeyi kolaylaştıran özel dalga formlarını kullanmaktadır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • radyo teknoloji