Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Radyotelefon Nasıl Yazılır? TDK ile Radyotelefon Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        RADYOTELEFON NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Radyotelefon kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Radyotelefon nasıl yazılır? İşte, Radyotelefon kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        RADYOTELEFON DOĞRU YAZILIŞI

        radyotelefon

        RADYOTELEFON KELİMESİNİN ANLAMI

        Radyotelefon, elektronik iletişim sistemlerinde, radyo dalgaları kullanılarak iletişim sağlayan bir sistemdir. Aralarında yüksek sesli sinyallerin veya çok düşük güçlü sinyallerin de olması mümkündür. Kullanıcılar, birkarşı tarafa sesli mesajlar gönderebilir veya sesli mesajların alınıp alınmadığı tespit edilebilir. Kullanıcılar, günlük hayatlarının bir parçası olarak bu sistemle kısa mesajlar gönderebilir veya müzik, haberler, rehberler veya diğer bilgileri dalgalar üzerinden aktarabilirler. Azalan maliyet nedeniyle, son yıllarda çok sayıda insan bu teknolojiyi ev içi iletişim için kullanmıştır. Aynı zamanda, bu tekonoloji daha gelişmiş telsiz sistemlerin kurulmasına da olanak sağlamaktadır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Radyotelefon veya telsiz telefon, konuşmanın radyo üzerinden iletilmesini sağlayan bir telekomünikasyon sistemidir. 

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • radyo telefon