Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Realizm Nasıl Yazılır? TDK ile Realizm Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        REALİZM NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Realizm kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Realizm nasıl yazılır? İşte, Realizm kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        REALİZM DOĞRU YAZILIŞI

        realizm

        REALİZM KELİMESİNİN ANLAMI

        Realizm, gerçekliğin ve doğanın akılcı yorumu olarak tanımlanır. Realist bir yaklaşım, gerçekleri özdeş gösterecek şekilde incelemek ve öğretmek için tasarlanmıştır. Realizm, aşırıya kaçılmayan bir yaklaşım sunmak amacıyla geliştirilmiştir. Titreşimsel, evrensel ve deneysel olmayan bir yaklaşım değildir. Realizm, gerçekçi bir çerçevede toplumsal ve kişisel davranışların, kültürlerin, sistemlerin ve kurumların incelenmesini sağlar.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Çağımızda realizm akımlarının güçlenmesi, sinema sanatında da etkisini gösterdi.” – Necati Cumalı

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • reğalizim