Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Reddetme Nasıl Yazılır? TDK ile Reddetme Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        REDDETME NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Reddetme kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Reddetme nasıl yazılır? İşte, Reddetme kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        REDDETME DOĞRU YAZILIŞI

        reddetme

        REDDETME KELİMESİNİN ANLAMI

        Bir başkası tarafından gelen bir öneriyi, bir kabul edilecek teklif ya da istekleri geri çevirme eylemidir. Reddetme, istek ya da öneriyi geri çevirmeden önce incelenmesi gereken bir önemli husustur. Birisi sizin önerinizi reddederse, sonuç olarak, bu, kabul etmediğiniz bir çıkışın olduğu anlamına gelebilir. Reddetme, çoğu zaman reddedilen öneriyi düzeltmek ve kabul etmek için bir fırsat da sunabilir. Reddetme, çoğu zaman istemediğinizi veya ihtiyaçlarınızı karşılayamayacağınızı anlamak için bir fırsattır. Reddetme, aynı zamanda, reddedilecek önerinin ne kadar güçlü olup olmadığını açıkça söyleyerek bir insanı ödüllendirmek için de kullanılabilir. Reddetme, birisi tarafından, size sunduğu bir avantajı reddettiğinizi söyleyerek, ortak duygusal bir bağın önüne geçen bir şey olabilir. Koruma aracı anlamına gelir. Bu kelime genellikle reddedme şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı reddetme şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Sevdiği tarafından reddedilmek ona çok ağır gelmişti.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • reddedme