Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Revizyonizm Nasıl Yazılır? TDK ile Revizyonizm Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        REVİZYONİZM NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Revizyonizm kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Revizyonizm nasıl yazılır? İşte, Revizyonizm kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        REVİZYONİZM DOĞRU YAZILIŞI

        revizyonizm

        REVİZYONİZM KELİMESİNİN ANLAMI

        Revizyonizm, dünya tarihsel ve politik konular üzerine yoğunlaşan, ortalama insanın günlük yaşamlarını etkilemeyen bir siyasi düşünce tarzı olarak tanımlanabilir. Genel olarak, insanların tarihsel, toplumsal ve politik konulara bakış açılarındaki tarihsel önyargılarının yeni gözlemler ve teoriler sayesinde üzerinden gidilmesini ifade eder. Revizyonizm, siyasi, toplumsal, ekonomik, kültürel, dini ve diğer konulardaki en azından orta vadede mevcut durumların düzenli olarak değerlendirilmesini ve değiştirilmesini öneren bir süreçtir. Söz konusu değişikliklerin, insanların karar verme yetkisiyle ilgili özgürlüklerinin arttırılmasının veya diğer toplumsal hakların genişletilmesinin sağlanmasının amaçlandığı da belirtilmektedir. Tarihteki ve atalarımızdan gelen değerlerin temel alınarak, toplumun, siyasi veya ekonomik konular üzerindeki güncel durumu ve mevcut durumların devamına izin vermek veya değişiklik yapmak adına çözüm önerileri geliştirilmesi olarak da tanımlanabilir. Bu anlamda, revizyonizm, tarihsel, toplumsal, siyasi ve ekonomik konular üzerindeki mevcut durumun veya geleneksel olarak kabul edilen değerlerin sürekli gözden geçirilmesini amaçlayan bir yaklaşımı içerir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Revizyonizm, kavramı siyasal bilimler literatüründe ve tarih disiplininde epeyce kullanılır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • revüzyonizm