Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Röntgenci Nasıl Yazılır? TDK ile Röntgenci Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        RÖNTGENCİ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Röntgenci kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Röntgenci nasıl yazılır? İşte, Röntgenci kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        RÖNTGENCİ DOĞRU YAZILIŞI

        röntgenci

        RÖNTGENCİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Röntgenci, doktorların ve sağlık mesleklerinin önemli bir parçası olan, modern radyolojinin dijital ortamda kullanılan teknolojisi ile cilt, kemik, organ ve dokuların görüntülerinin alınmasını ve tanımlanmasını sağlayan uzmanlardır. Buna göre, röntgenciler, bilgisayar tomografisi (BT) ile ilgili görüntülerin ve verilerin toplanmasına, kullanılan cihazların bakımı ve onarımına, muayene alanında yardımcı olmak için gerekli tıbbi cihazların kurulması veya bozulmasına yardımcı olmak için gerekli ekipmanın kurulması, kontrolü ve ayarlanması gibi önemli roller oynarlar. Ayrıca, röntgenci, hastane bilgisayar sistemlerinde radyolojik verilerin girişi ve arşivlenmesi gibi birçok önemli görevleri de yapmaktadır. Röntgen ışınları uzmanı. Kadınları gizlice gözetleme alışkanlığı olan erkek; dikizci. Bu kelime genellikle rontgenci şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı röntgenci şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Röntgenci, görüntülerin kalitesini optimize etmek ve sonuçların kullanılmasına yardımcı olmak için tıbbi müdahale yöntemlerini de ayarlamakla sorumludur.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • rontgenci