Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Saat Nasıl Yazılır? TDK ile Saat Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SAAT NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Saat kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Saat nasıl yazılır? İşte, Saat kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SAAT DOĞRU YAZILIŞI

        saat

        SAAT KELİMESİNİN ANLAMI

        Saat, herhangi bir gece ya da gündüz farkı olmaksızın her 24 saatte bir döngü olarak tekrarlanan bir zaman ölçüm aracıdır. Kullanılabilirliğinin yaygınlığı nedeniyle, saatin özellikle insanlar tarafından işlerinin zamanını organize etmek için kullanılan bir araca dönüşmesi şaşırtıcı değildir. Saatler ilk olarak 14. yüzyılda ortaya çıktı ve Büyük İskender tarafından buldu. Aslında, önceki yüzyıllarda insanlar zamanını ölçmek için kullandıkları ilkel saatler vardı. Saatler, tarih boyunca birçok vücut parçasından üretildi, ancak günümüzde modern saatler elektronik komponentler kullanılarak üretilmektedir. Günümüz modern saatleri, kumandalı saatler veya kablosuz saatler olarak iki temel sınıfa ayrılır. Kumandalı saatler, doğrudan bir güç kaynağına bağlı olan ve genelde bir kumandanın kontrolü altında çalışan saatlerdir. Kablosuz saatler, saatlerin enerji kaynağının içinden alınması anlamına gelen kablosuz güç ile çalışan saatlerdir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Saat teknolojisi sayesinde, saatlerin neredeyse her yerde kullanılması ve kolayca taşınabilmesi sağlanmıştır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sağat