Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Sabahki Nasıl Yazılır? TDK ile Sabahki Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SABAHKİ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Sabahki kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Sabahki nasıl yazılır? İşte, Sabahki kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SABAHKİ DOĞRU YAZILIŞI

        sabahki

        SABAHKİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Sabahki, Türkçe’de sabah, öğle, akşam ve geceye göre bir saat aralığı olarak tanımlanır. Sabahki, genelde öğleden önceki zaman dilimini belirtir ve öğleye geriye dönük saat aralıklarından biridir. En fazla kullanılan zaman diliminden bazıları sabah erken saatleri, erken sabah, sabah sabahı, sabah ile erken sabah arası ve öğle öncesi arasındaki zaman dilimidir. Sabahki, genellikle sabah sabahı ile başlar ve öğle öncesine kadar sürer. Öğleden önce, öğleden sonra ya da geceye kadar olan zaman aralıkları ile sınırlandırılmış olan sabahki, kişinin gününü planlayabilmesi, ödevlerini veya işlerini yapabilmesi için çok önemlidir. Sabahki, ayrıca, saatlerin farklı aralıklar içinde hareketli olduğu havadaki dalgalanmalardan faydalanmak için uygun bir zamandır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Sabahki genellikle sabah sabahından itibaren başlayan ve öğleden önce biten zaman dilimidir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sabah ki