Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Sağlam Nasıl Yazılır? TDK ile Sağlam Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SAĞLAM NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Sağlam kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Sağlam nasıl yazılır? İşte, Sağlam kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SAĞLAM DOĞRU YAZILIŞI

        sağlam

        SAĞLAM KELİMESİNİN ANLAMI

        Sağlam; güçlü, dayanıklı, kuvvetli, sağlamca yapılmış, güvenilir olarak tanımlanabilir. Genel olarak, sağlam olarak nitelendirilen bir şeyin yapısı güçlü, dayanıklı, sarsılmaz ve verimli olmalıdır. Sağlamlık, belli bir nesneyi veya sistemi başka bir nesne veya sisteme karşı çeşitli fiziksel veya zihinsel kuvvetlerle karşı koymasını sağlarken, dayanıklılık, durumun aynı kalmasını sağlayacak şekilde büyük ölçüde sabitleştirmeyi ifade etmektedir. Doğrudan anlamıyla, sağlam; güçlü, dik ve sarsılmaz olan nesne veya sistemlerin direnci olarak tanımlanır. Örnek olarak, ahşap, beton ve diğer yapı malzemelerinin sağlamlığı, onların güçlü olmasından ve uzun ömürlü olmasından kaynaklanmaktadır. Aynı şekilde, metaller gibi bazı malzemelerin de sağlam tutulmaları gerekmektedir. Örneğin, köprü ve bina yapımında, metal ünitelerin sağlamlığı, projenin ömür boyu dayanıklı olmasını sağlarken, yapı malzemelerinin sağlamlığı, mimari ve estetik anlamda önemli rol oynar. Sağlamlık, doğrudan ya da dolaylı olarak çoğu sektörde kullanılan temel bir kavramdır. Örneğin, iç mimarlıkta, sağlam olarak nitelendirilen bir yapının tasarlanması gerekir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Sağlam bir zemine sahip olarak nitelendirilen monte edilecek cihazların sağlamlığının ve kalitesinin de kontrol edilmesi gerekmektedir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • saalam