Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Santigram Nasıl Yazılır? TDK ile Santigram Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SANTİGRAM NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Santigram kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Santigram nasıl yazılır? İşte, Santigram kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SANTİGRAM DOĞRU YAZILIŞI

        santigram

        SANTİGRAM KELİMESİNİN ANLAMI

        Bir gramın yüzde biri, bir desigramın onda biri (cgr). “Santigram” kelimesinin doğru yazılışı “sentigram”dır. “Santigram” şeklinde yazılan isim, yanlış bir yazım biçimidir.“Santigram” kelimesinin etimolojik kökeni, Yunanca kökenli olan “centum” kelimesine dayanır. “Centum” kelimesi, “yüz” anlamına gelir. “Sentigram” kelimesi, bu kökten türetilerek oluşturulmuştur ve “yüzde bir gram” anlamını ifade eder.Türkçe dilinde “sentigram” kelimesi, genellikle kimya ve biyoloji gibi doğa bilimleri alanlarında kullanılır. Özellikle küçük maddelerin miktarını ifade etmek için kullanılır. Örneğin, ilaç veya kimyasal maddelerin miktarları sentigram olarak ölçülür. Ayrıca, laboratuvar çalışmalarında da sıkça kullanılan bir terimdir. Sözlüklerde de bu şekilde tanımlanan “sentigram” kelimesi, doğru bir yazım ve kullanım biçimine sahiptir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • santi gram
        • santigıram