Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Sarhoş Nasıl Yazılır? TDK ile Sarhoş Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SARHOŞ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Sarhoş kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Sarhoş nasıl yazılır? İşte, Sarhoş kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SARHOŞ DOĞRU YAZILIŞI

        sarhoş

        SARHOŞ KELİMESİNİN ANLAMI

        Sarhoş, genellikle alkol ya da başka bir uyuşturucu madde kullanmak sonucu ortaya çıkan kimyasal değişiklikleri tanımlayan genel bir terimdir. Sarhoşluk, kandaki alkol ve diğer uyuşturucu maddelerin etkisi nedeniyle ortaya çıkan bir durumdur. Alkol ve diğer uyuşturucu maddeler, beynin işlevlerini azaltarak ve davranışlarını etkileyerek kişinin sarhoş olmasına neden olurlar. Sarhoşluk sıklıkla konuşma, dikkat, hafıza, davranış ve koordinasyon gibi önemli yetenekleri etkileyebilecek şekilde ataklar neden olur. Diğer önemli etkileri arasında solunum, öksürük, huzursuzluk, kulak çınlaması, kusma, bulantı, çarpıntı, başağrısı, mide hastalıkları, baş dönmesi, nefes darlığı ve hatta komaya kadar giden yan etkiler sayılabilir. Sarhoşluğun seyri çok farklı olabilir ve kişiden kişiye değişebilir. Sarhoşluk, genellikle gençler arasında çok yaygın bir problem olarak görülmektedir. Son yıllarda, özellikle de ergenlik çağındaki çocuklarda bu problemin önemli boyutlara ulaştığı gözlemlenmektedir. Bu nedenle, sarhoşlukla ilgili etkin bir önlem alınmasına gereksinim duyulmaktadır. Bu önlemler, kullanılan maddelerin kontrolü, risklerin kişilere anlatılması ve çeşitli önleyici tedbirlerin alınması olabilir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • serhoş