Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Sarımtırak Nasıl Yazılır? TDK ile Sarımtırak Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SARIMTIRAK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Sarımtırak kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Sarımtırak nasıl yazılır? İşte, Sarımtırak kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SARIMTIRAK DOĞRU YAZILIŞI

        sarımtırak

        SARIMTIRAK KELİMESİNİN ANLAMI

        sarımsı anlamına gelir. “Sarımtırak” kelimesinin doğru yazılışı “sarımtırak” şeklindedir.  Etimolojik olarak, “sarımtırak” kelimesi “sarı” ve “mtırak” kelimelerinin birleşiminden oluşur. “Sarı”, renk olarak güneşin ışığına benzeyen, turuncuya yakın bir renktir. “Mtırak” ise henüz tam anlamıyla belirginleşmemiş, soluk veya hafif olarak nitelendirilen bir nitelemedir. Bu iki kelimenin birleşimiyle “sarımtırak” kelimesi ortaya çıkar.“Sarımtırak” kelimesi, Türkçe dilinde renkleri ve nesneleri tanımlamak amacıyla sıkça kullanılan bir kelimedir. “Sarı” kelimesinin hafif ve soluk hali olarak kullanılan “sarımtırak” kelimesi, genellikle turuncu veya sarı renk tonlarından bir nesnenin soluk veya mat bir görünümünü ifade eder. Örneğin, “sarımtırak yapraklar”, “sarımtırak gökyüzü” gibi ifadelerle kullanılır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sarımtrak