Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Satın Alma Nasıl Yazılır? TDK ile Satın Alma Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SATIN ALMA NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Satın Alma kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Satın Alma nasıl yazılır? İşte, Satın Alma kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SATIN ALMA DOĞRU YAZILIŞI

        satın alma

        SATIN ALMA KELİMESİNİN ANLAMI

        Kurum ve kuruluşlarda gereksinim duyulan malları almaya yetkili birim. 2. isim Satın almak işi; iştira, mübayaa. Satın alma; tüketicilerin yerine kendi ürün veya hizmetlerini üretmek yerine, bunları satın alarak kullanmaları sürecidir. Satın alma, kişilerin, kurumların veya diğer örgütlerin ürün veya hizmetleri satın alma eylemidir. Satın alma işlemi, birçok şey arasında, ürün ve hizmetleri hızlı bir şekilde alarak tüketicilerin süreçte zaman kaybetmeden satın alım yapmalarına izin vermektedir. Satın alma, tüm satın alma prosedürlerinin uygulanmasına, çeşitli politikaların dikkatle izlenmesine, uygun fiyatlandırma stratejilerinin seçilmesine ve satın alma prosedürlerinin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesine yardımcı olmak için gereklidir. Satın alma, çoğu zaman kısa süre içerisinde büyük miktarda kaynak ve maliyetleri tasarruf etme imkanı sağlayan bir süreçtir. Bununla birlikte, satın alma işlemleri de çok dikkatli bir şekilde yönetilmelidir, çünkü kötü satın alma kararları, firmalar için önemli miktarda kayıplara neden olabilir. Bu kelime genellikle satınalma şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı satın alma şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Buradaki yasaların yabancıların ev satın almalarına mani olup olmadığını bilmiyordu henüz.” – Nermi Uygur

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • satınalma